luni, 28 februarie 2011

Interviu despre Prosperitate aparut si disparut de site-ul Adevarul.(cezurat)

Horațiu Mihail, alchimist: Cel care a înțeles cu adevărat ce înseamnă prosperitatea, devine un OM realizat, un Maestru al destinului, un Alchimist veritabil

Până anul trecut a ținut cursuri în care le-a vorbit oamenilor despre rugăciune, meditație, purificare, autovindecare și puteri paranormale. Era decis, chiar, sa renunțe la ele, dezamăgit fiind de lipsa de chef de viață și evoluție a oamenilor. Stresul cauzat de lipsa banilor din viața unor oameni dragi lui, care s-au îngrijit mai degrabă de cele sufletești, decât de strângerea unor averi materiale, l-a făcut să se răzgândească. Pornind de la exemplul personal, s-a decis să-i învețe cum să aducă prosperitatea și bogăția în viața lor, aplicând cu succes principiile spirituale. Numele său este Horațiu Iuliu Mihail și vorbește într-un interviu pentru TOTB despre cum poți trăi și nu doar gândi în afara cutiei, despre adevărata libertate, despre prosperitatea materială și spirituală și cum poate fi transformat "plumbul" în "aur."

Ce ințelegi tu prin prosperitate? Dar prin bogație? Ai afirmat la o conferință pe care ai ținut-o în București că prosperitatea înseamnă mai mult decât bogăție materială...

În viziunea mea, prosperitatea nu se rezumă la bani și averi materiale. Prosperitatea este o stare de spirit, este un nivel de conștiință, al unui om iluminat și optimist, care trăiește raportat la Dumnezeu și la Principiile Spirituale, care are mereu încredere că doar Binele Suprem are putere să invingă orice obstacol. Prosper poate fi doar acel om cu credință, care acceptă cu recunoștință orice întâmplare a vieții ca pe un dar de la Dumnezeu - recomand povestea dreptului Iov, din Vechiul Testament. Cel care a înțeles cu adevărat ce înseamnă prosperitatea, devine un OM realizat, un Maestru al destinului, un Alchimist veritabil. Prosperitatea e o stare de conștiință, iar manifestarea ei generează efectul numit abundență, ce poate fi vazută ca bogăție de idei și varietate de valori morale și spirituale. Oricum, adevarata bogăție nu este cea materială, care poate fi numarată în bani sau cântărită în aur. Căci astăzi o ai, iar mâine...cine știe? Bogăție înseamna LUX. Cuvântul “LUX” tradus de ignorant înseamnă bani mulți, excesiv de mulți, opulență. Însă LUX din latină înseamnă în limba română LUMINĂ. “Fiat Lux!” – adică “Să fie Lumină!”, a zis Elohim – Dumnezeu, la începutul creației. Deci a trăi în LUX, pentru mine și pentru orice inițiat, înseamnă a trăi în Lumina lui Dumnezeu, în Lumina Duhului Sfânt, adică iluminat de bunătate, iubire și înțelepciune, plin de recunoștință, împlinit sufletește și fericit că poți ajuta și pe alții. Acesta este ADEVĂRUL. Dar, din păcate, sistemul ne dresează să trăim limitat. Marea majoritate trăiește în sărăcie, de azi pe mâine. Iar alții, doar cațiva la număr, trăiesc într-o exagerată abundență, în principal generată nu de bogăția lor interioară, ci de slabiciunile majorității.



Până anul trecut ai ținut cursuri în care le-ai vorbit oamenilor despre rugăciune, meditație, purificare, autovindecare, puteri paranormale, mântuire și eliberare. Erai chiar hotărât sa nu mai ții niciun curs, pentru că oamenii nu sunt, în general, dispuși să acționeze pentru transformarea vieții și destinului lor in bine. Totuși, anul acesta ai început un curs despre prosperitate și îmbogățire? Ce te-a determinat și motivat să faci acest lucru și de ce tocmai pe această temă?

Este adevărat, renunțasem la dorința asta de a ține cursuri de inițiere, deși este o activitate ce îmi place, mă împlinește sufletește. În luna ianuarie chiar nu am făcut nimic, deoarece eram dezamăgit de amorțeala oamenilor, de lipsa lor de chef de viață și evoluție. Dar, de curând, m-am întâlnit cu un grup de cursanți de-ai mei care-mi sunt dragi, și am fost stresat când am perceput lipsurile lor din plan financiar, astfel că brusc m-am hotărât să-i ajut inclusiv în acest domeniu, să le împărtășesc cunoștințele mele referitoare la succes și prosperitate, în plus să le ofer metode practice de îmbogățire, testate și eficiente. În primul rând pentru ei, pentru cursanții mei, care au cautat mai întâi de toate evoluția lor spirituală, fac acest curs. Doresc și pot să-i ajut! Asta m-a motivat.

Ce ai avea să le reproșezi oamenilor din ziua de azi?

M-a întristat să văd că unii oameni sunt săraci în credință și virtuți Divine, bolnavi de frică, lene și mândrie, copleșiți de lașitate și hipnotizati de minciună, ori deprimați de lipsa calităților...De aceea lupt să-i ajut să se trezească, prin inițierile pe care le fac. Ei nu constientizează că fiecare om în parte e singurul responsabil de viața lui. Nimeni din exterior nu e cu adevărat vinovat de nimic. Nici Dumnezeu, nici diavolul, nici extratereștrii, nici astrele, nici sistemul, nici francmasonii, nici politicienii, nici magicienii, nici religiile, nici sectele, nici dușmanii, nici vecinii, nici familia și nici prietenii! Omul singur e unicul responsabil de cauzele pe care el însuși le-a creat, și aceste cauze determină mereu efecte, consecințe, conform Legii Karmei, conform Legii Cauza-Efect! Ăsta e Adevărul. Și doar asta ar fi de reproșat: că oamenii nu vor să vadă Adevărul! Nu-și vor Binele, ci răul, din păcate. Și din lașitate, aruncă mereu vina pe alții, pe oricine din exterior. Asta e singura și cea mai gravă problemă a umanității!

Cum ar putea retrezi metodele tale speranța de mai bine în sufletul oamenilor blazați? Și ce șanse crezi că ai să treci dincolo de crusta de rezistență pe care oamenii o opun de generații?

Știu că unii oameni sunt complet lipsiți de încredere și speranță. Eu le ofer o invitație, le întind o mână, dar dacă totuși aceștia refuză și vor să rămână în continuare în întunericul ignoranței și al lipsurilor, eu le respect alegerea și nu vreau să-i conving de nimic. Cine sunt eu ca să intervin? Singur OMul e stăpânul propriului său “destin”. Fiecare e liber să-și aleagă, clipă de clipă, cum anume vrea să transforme propriul său viitor. Iubirea doar îți poate oferi șanse, dar niciodată nu te va constrânge să o accepți! Deși acum mulți sunt chemați, știu că totuși puțini vor veni la mine, indiferent dacă le promit și le ofer prosperitate, clarviziune ori alte puteri paranormale, mântuire ori vindecare miraculoasa! Eu ofer șanse tuturor, dar las pe fiecare om să aleagă liber ce-și dorește el cu adevărat. Știu că aleșii se aleg ei singuri. Respect liberul arbitru al oamenilor tocmai astfel: neincercând să conving pe nimeni de nimic. Așa consider eu că e fair-play și așa fac mereu.

Spui că le oferi oamenilor metode practice prin care pot "gândi și trăi în afara cutiei". Ce înseamnă pentru tine această expresie, referitor la bogăția materială?
A gândi și a trăi liber, în afara cutiei, presupune în primul rând să înțelegi și să accepți ideea că poți câștiga foarte mulți bani facând ceea ce îți place, punând pasiunea ta la lucru și lăsând banii să vină. Muncești puțin, în mod inteligent, și dai randament maxim, adică ai spor.

Tu în cât timp ai reușit să aduci prosperitatea în viața ta? Ai reușit tot cu metodele pe care le prezinți acum și altora?
Prosperitatea a fost si este mereu prezentă în viața mea, mai ales datorită optimismului meu și a credinței în Dumnezeu. Însă, vorbind din punct de vedere strict financiar, am trecut prin ce a trecut dreptul Iov din Vechiul Testament, și am pornit în 2003 de la zero absolut, adică fără job, fără venituri, fără casă, fără prieteni și fără vreun ajutor din exterior. Am pus în practică o singură idee dintre cele pe care le predau la cursul de prosperitate și îmbogățire, atât. E simplă și legală, la îndemâna oricui. De atunci și până acum am reușit prin propriile puteri să realizez aproape tot ceea ce mi-am dorit.

Ce te-a ajutat și motivat?

M-a ajutat doar Dumnezeu - Tatăl Ceresc și calitățile pe care El mi le-a dat, calități precum: curajul nelimitat de a lupta pentru Adevăr, încrederea în succes, voința de a reuși în tot, hărnicia - munca perseverentă și cu devoțiune, optimismul indestructibil. M-a motivat doar altruismul, pentru că de ani buni nu mai fac nimic doar pentru mine, ci pentru a-i îndruma pe oameni pe Calea către propria lor realizare, atât spirituală cât și materială, în primul rând prin propriul meu exemplu.

Cum se reflectă, concret, prosperitatea în viața ta? Cum era înainte și cum este acum?

După ce mi-am pierdut jobul și am trecut printr-un “minunat” divorț, prietenii de atunci m-au părăsit și am fost evacuat, pe nedrept, din casa proprietate pe care o aveam. Deși am pornit în 2003 de la zero absolut, ca și pasărea Phoenix, m-am ridicat din propria cenusă. Am călătorit și călătoresc des prin lume, în locuri deosebite precum Peniscola, Roma, Paris, Londra, Abu Dhabi și Dubai, am ținut și țin conferințe, workshop-uri și cursuri de inițiere, am făcut multe emisiuni TV (pentru care am plătit mulți bani), prin care am transmis mesaje de trezire și cât am putut mai mult din cunoașterea mea, fac tratamente gratuite cu rezultate deosebite (asta mulțumită lui Dumnezeu!), am înființat o editură și am publicat cartea mea autobiografica, mi-am cumpărat o casă în București și un Audi A6. Locuiesc într-o zona verde, rezidențială, într-o vilă de vis, la Castel Paradis, aștept un Ferrari-458-Italia, ultimul tip, și am planificat excursii pentru 2011 în locații dintre cele mai luxoase și exotice din lume...împreună cu toți cei care vor să mă urmeze. Ajut și ofer, sunt ajutat și primesc! Prosperitatea și Grația Divină sunt infinite, slavă Domnului! Dacă toți oamenii m-ar asculta și ar aplica principiile spirituale despre care vorbesc eu la conferințe și curs, am aduce rapid Raiul, fericirea și abundența pe Pamânt! De fapt, chiar așa și va fi, cât de curand! Amin

Care sunt aceste metode practice? Prin ce sunt metodele tale originale?

E vorba de un curs practic de Alchimie, știință pe care noi o folosim pentru a transforma “plumbul” în “aur”, adică inferiorul în superior, de exemplu: sărăcia în bogăție, boala în sănătate, urâtul în frumos, stresul în starea de calm, tristețea în bucurie. Deci, folosim Alchimia pentru a transforma lipsurile materiale și spirituale în plenitudine, abundență, bogăție; învățăm să înmulțim calitățile umane și divine, învățăm să înmulțim timpul (!) și învățăm să înmulțim banii, tot așa cum Iisus a înmulțit pâinile și peștii. Iisus, folosind Cornul Abundenței prin raportarea la Sursă, la Dumnezeu, a reușit ca, doar cu 5 pâini și 2 pești, să sature 5000 de oameni, și au rămas în plus 12 coșuri pline de resturi de mâncare! Dau tehnici și metode practice în acest sens, clar explicate, însă nu am cum să sintetizez aceste metode practice și principii spirituale în doar două cuvinte, tocmai de aceea țin un curs! Toți cei care deja mă cunosc, știu că eu prezint doar metode originale, ușor de pus în practică și care dau mereu rezultate concrete.

Le poți garanta oamenilor că făcând cursul tău se îmbogățesc?
Eu le transmit prin acest curs peste 100 de idei valabile pentru a face bani, și le dezvălui secrete care i-au îmbogățit peste noapte pe unii oameni. În plus, le explic foarte clar care sunt acele câteva reguli de respectat. Oricine va ține cont de recomandările mele, va reuși cu siguranță! Asta pot garanta. De fapt, sunt deja mulți oameni care au pus în practică doar una dintre ideile oferite de mine și au avut și au succes în continuare, pe termen lung. Dorința și inițierea nu sunt suficiente, e nevoie și de a pune în practică ideile pe care le ofer.


Câți bani poate face cineva care respectă recomandările tale? Cât de repede îi poate câștiga? De ce anume ai nevoie ca să pornești la drum - experiență, fler în afaceri, o suma de pornire, etc...sau nimic din toate acestea?

Se pot produce sume oricât de mari doresti. Legal si sigur. Cine te oprește? Sursa e Abundența Infinită, nu o bancă limitată și neputincioasă de pe Pământ! Totul e să știi CUM să procedezi. Totul e să afli secretele reușitei. Prosperitatea e peste tot și e veșnică, nepieritoare. Abundența e infinită! Nu există limite, decât cele pe care și le impune mintea omului! La curs, eu ofer atât metode ce nu necesită deloc investiții, ci doar inteligență și încredere, și ofer, pe de altă parte, idei de afaceri care te pot îmbogăți rapid dacă ai deja ceva bani de investit. Fiecare își va alege să pună în practică ideea care i se potrivește lui. Inițierea depinde de mine, dar cât de repede își va permite omul să aibă acces la Cornul Abundenței, pentru a se îmbogăți, asta chiar depinde doar de hotărârea lui.

Ce este important pentru a avea viața pe care ți-o dorești, pentru a fi bogat atât material, cât și sufletește?

În principal, e important modul de gândire. Mai precis, e esențial ca omul să fie optimist, să aibă credință puternică în reușita sa. Apoi, e important să știe cum anume să muncească pentru a avea spor, să știe că trebuie să aplice câteva principii spirituale în plan material, adică să practice Alchimia, ca să transforme “plumbul” în “aur”.

Cum privești concurența în toată această ecuație? Afirmi că "invidia n-o să vă ajute niciodată să vă îmbogățiți"...

Invidia nu ajută pe nimeni. Doar admirația, sentimentele frumoase și gândirea pozitivă te pot înălța, îți pot ridica vibrațiile! Pentru cei inițiați de mine, care doresc și aleg să pornească o afacere, adică să ofere un produs ori un serviciu căutat pe piață, concurența se transformă din dușman, în prieten. Îi ajut să vadă din alt unghi toate lucrurile, să înțeleagă și să aplice procesul de transformare a dușmanului într-un aliat important. Un om înțelept își dă seama că e chiar absolut necesară o concurență feroce, pentru a dezvolta la maximum creativitatea. Un om abil, care are spiritul de competiție puternic dezvoltat și îl pune la muncă în mod inteligent, bazat nu pe egoism, ci pe altruism, va da roade incredibile, minunate. Știu că ceea ce spun acum este bulversant, dar asta e viziunea mea, pe care o explic într-o carte pe care am scris-o - “Evanghelia Prosperității”. Spargând tiparele, eliberăm OMul din cușca ignoranței și neputinței.

Ce înseamnă pentru tine libertatea, să fii un om liber?

Să cunoști Adevărul Suprem, să fii complet trezit spiritual, asta te eliberează în primul rând. Cunoscând Adevărul, afli cine și mai ales CE ești cu adevărat, apoi îți poți permite să trăiești liniștit în sinceritate deplină. Ca să devii liber trebuie să-ți dizolvi ego-ul și să-ți depășești limitările, să-ți deschizi mintea și inima. Lucrând pentru evoluția proprie, inițiatul începe să descopere că are capacități divine, pe care treptat învață să le activeze din stare latentă și să le folosească pentru a-i ajuta pe alții, pe oricine e necesar. Devenind din egoist altruist, înveți ce înseamnă Iubirea, și astfel te eliberezi. Știi că ai reușit să-ți dizolvi ego-ul atunci când trăiești starea de extaz, numită Iluminare sau Mântuire. Apoi continui evoluția și atingi desăvârșirea spirituală, Eliberarea.
 
Interviu luat de Camelia Moga 


 


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Asculta Radio GAIA - VOCEA PLANETEI

Text Widget

Daca ati trait un fenomen iesit din comun si detineti dovezi filmate sau fotografii in acesta privinta le puteti trimite pe adresa de mail de mai jos, iar noi le vom posta pe blog pe cele mai interesante. Va multumim
Contact : calealuminii@gmail.com

Definition List

Despre Merkabah