sâmbătă, 9 februarie 2013

Vasul Angelic al Arhanghelului Gavriil(Gabriel)

vasul angelic arhanghelul gavriil talismaneVasul Angelic al Abundentei, ornat cu cristale turcoaz, azur si translucide
In episodul de astazi despre cele mai puternice pietre si talismane magice vom vorbi despre un astfel de obiect mai putin cunoscut—Vasul Angelic al Abundentei, un dar din partea Arhanghelului Gavriil (Gabriel). In ierarhia ingerilor arhanghelii sunt unul dintre cele mai inalte ranguri, iar Gavriil (Gabriel), aducatorul de speranta si vesti bune e printre cei mai importanti dintre ingeri. Talismanul sau are capacitatea de a oferi bogatii nelimitate celor care il poarta, se spune. Tot ce e de facut este sa crezi cu adevarat si sa folosesti simbolurile potrivite atunci cand il porti, spune legenda…
Arhanghelul Gavriil (Gabriel)
Pe langa rolul sau de mesager al lui Dumnezeu, care a vestit Fecioarei Maria nasterea pruncului sfant Iisus, Gavriil (Gabriel) a mai fost supranumit si Ingerul Abundentei si al generozitatii. Apare pentru prima oara in Biblie in Cartea lui Daniel, in care ii explica acestuia semnificatiile clarviziunilor sale de origine mistica. Apoi, in Evanghelia dupa Luca anunta atat nasterea lui Ioan Botezatorul, cat si pe cea a Mantuitorului.
In viziuni moderne asupra spiritualitatii, Arhanghelul Gavriil sau Gabriel a fost adesea infatisat ca androgin sau chiar cu identitate feminina. Si aceste insusiri contradictorii, schimbatoare, vorbesc despre capacitatea sa de a se darui si de a prelua o forma umana materna, care inspira abundenta si fertilitate. Conform unor biserici apostolice, Gabriel si profetul Noe sunt una si aceeasi persoana sub doua reprezentari distincte: Noe pe pamant si Gavriil in viata divina din ceruri.
Cornul lui Gavriil (Gabriel)
Cel mai ades Gavriil e reprezentat ca cel care suna din trompeta sau din corn, pentru a anunta sfarsitul lumii si cea de-a doua venire a lui Iisus. Aceasta imagine se pare ca a intrat in culturile crestine pe calea mitologiilor nordice, in care zeul Heimdall suna din Gjallarhorn, ‚trompeta zeilor’, pentru a anunta inceputul apocalipsei, cunoscuta sub numele de Ragnarok—momentul in care lumea se va sfarsi si apoi va incepe din nou.
Gavriil (Gabriel) a fost reprezentat astfel pentru prima oara in opera Paradise Lost („Paradisul pierdut”) de John Milton, pentru ca apoi imaginea sa fie preluata ca metafora in cantecele gospel ale afro-americanilor si in nenumarate alte lucrari literare. Cornul abundentei, sau Vasul Angelic, este tot o urmare a acestei metafore—la fel cum din cornul lui Gavriil (Gabriel) picura sunete despre cea mai importanta veste pe care o asteapta omenirea, tot asa din Vasul Angelic pot picura bogatii nelimitate si fericire fara de margini.
Puterile turcoazului
pietre semipretioase talismane turcoaz magie

Atat in vechea Europa, cat si in mai tinerele Americi, turcoazul este considerata una dintre cele mai puternice pietre semi-pretioase cu valente magice. Este venerata si folosita in scopuri ritualice de mii de ani, astfel incat asocierea sa cu Vasul Angelic nu e deloc intamplatoare. Vechii egipteni isi decorau mormintele cu intrarsii de turcoaz (circa 3.000 i. Hr.), in timp ce in Persia Antica piatra era purtata pentru a-i apara pe oameni de moarte violenta si subita.
Legatura dintre turcoaz si Arhanghelul Gavriil (Gabriel)e chiar aceasta, a finalului suprem. Atat ingerul cat si piatra anunta sfarsitul, acordand celor care cred puterea clarviziunii, a dragostei de viata si de lume si, implicit, a generozitatii. Se spune chiar ca, atunci cand pericolul se apropie, turcoazul cu puteri magice activate isi schimba culoarea in contact cu pielea celui care il poarta.
Vasul Angelic, umplut cu ulei de vanilie
pietre semipretioase magie talismane vanilie
Pe langa generozitatea lui Gavriil (Gabriel) si clarviziunea turcoazului la harul Vasului Angelic se adauga si puterile tamaduitoare ale uleiului esential de vanilie.  Pe langa parfumul sau dulce, uleiul esential de vanilie este un remediu secret al naturii, care permite tratarea afectiunilor comune sau mai complexe. Este folosit pentru virtutiile sale medicinale de mii de ani.
Multe grupuri etnice au folosit pastaia de vanilie ca planta medicinala si in anumite regiuni ale Americii latine, este folosita pentru realizarea de coliere protectoare impotriva bolilor. Anumiti tamaduitori folosesc vanilia pentru ameliorarea circulatiei sanguine, cresterea vitalitatii, stimularea respiratiei si provocarea scaderii in greutate. In plus, se crede ca vanilia reduce febra si frisoanele, eliberand caile respiratorii. Centrul de oncologie Sloan-Kettering din New York a anuntat recent ca mirosul de vanilie este cel mai relaxant si mai placut dintre 5 parfumuri testate pentru reducerea anxietatii si suferintei in timpul tratamentelor medicale dificile.

Sursa: internet

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Asculta Radio GAIA - VOCEA PLANETEI

Text Widget

Daca ati trait un fenomen iesit din comun si detineti dovezi filmate sau fotografii in acesta privinta le puteti trimite pe adresa de mail de mai jos, iar noi le vom posta pe blog pe cele mai interesante. Va multumim
Contact : calealuminii@gmail.com

Definition List

Despre Merkabah